Wielkanoc w wersji fit - jajka faszerowane z awokado
Szukasz inspiracji na tegoroczną Wielkanoc? Swoich bliskich przywitaj śniadaniem w wersji fit - apetycznym połączeniem jajek z awokado. Ta mieszanka to zdrowa alternatywa dla tradycyjnej przystawki, w której główną rolę odgrywa ciężkostrawny majonez. Zawarte w naszym ulubionym, zielonym owocu tłuszcze zbawiennie wpływają na sylwetkę i urodę, zapewniając przy tym lekki, wyrafinowany smak.
Jajka faszerowane z awokado - przepis
Składniki:
4 jajka
1/2 dojrzałego awokado
kawałek białej części pora
odrobina soku z limonki
łyżka jogurtu naturalnego
łyżka pestek z granatu
szczypta soli himalajskiej
kawałek niebieskiego sera pleśniowego
przyprawy: pieprz ziołowy, papryka wędzona
Jajka ugotuj na twardo. Następie przetnij je na pół i wyciągnij z nich żółtka, by połączyć je widelcem z awokado, jogurtem, sokiem z limonki oraz przyprawami. Tak przygotowany farsz nałóż na połówki jajek, po czym oprósz ich wierzch listkami pietruszki, kawałkami pokruszonego sera oraz soczystymi pestkami granatu.
Ładnie i zdrowo! Dla mnie idealnie :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie http://pomau-nolimits.blogspot.com/2016/03/jak-powinno-wygladac-odzywianie.html?m=1#comment-form
Smakowite :)
OdpowiedzUsuń